«Το βιβλίο με τα έθιμα του Πάσχα»

Η ιστορία ενός γλάρου και ενός λαγού που μας γνωρίζουν τα πασχαλιάτικα ήθη και έθιμα του τόπου μας.



Οι ήρωες της ιστορίας, ο γλάρος και ο λαγός, έχουν για οδηγό τους ένα βιβλίο με τα έθιμα του Πάσχα και δεν σταματούν να ταξιδεύουν γνωρίζοντας από κοντά πασχαλιάτικα ήθη και έθιμα του τόπου μας. Οι δύο φίλοι ταξιδεύουν μακριά με τη φαντασία και τα βιβλία και ακόμα μακρύτερα με την αγάπη και τη φιλία.

Αφήγηση - καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιώργος Ευγενικός
Έρευνα, συγγραφή: Πηνελόπη Βασιλειάδου
Πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις: Μάρα Καίσαρη

To Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το Παραμυθόφωνο του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών, παρουσιάζει την πασχαλινή ιστορία με τίτλο «Το βιβλίο με τα έθιμα του Πάσχα».



ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το παραμύθι «Ο λαγός και η γνώση του Πάσχα» είναι μια τρυφερή λογοτεχνική ιστορία του Γιώργου Ευγενικού, με αγωνία και περιπέτεια, με ήρωες έναν λαγό και τον σοφό του τόπου τις ημέρες του Πάσχα. Αγωνίζονται για να αναδείξουν το βαθύτερο νόημα και την ουσία της γιορτής και όλο το ζωικό βασίλειο βοηθά στη διάδοση της γνώσης στον κόσμο των ανθρώπων.

 


Το παραμύθι «Η πριγκίπισσα που γεννήθηκε από ένα αβγό» είναι ένα συγκινητικό λαϊκό παραμύθι για τις χαρές και τις λύπες που φύλαγε η τύχη για τη Λαμπρή, την πριγκίπισσα που ξεπετάχτηκε μέσα από ένα πασχαλινό μαγικό αβγό. Η υπομονή και η εργατικότητα της καλόκαρδης ηρωίδας, η σιωπηλή δύναμη και η γενναιότητα του υπέροχου πρίγκιπα, μας θυμίζουν πως παρά τις δύσκολες δοκιμασίες της ζωής, έχει ο καιρός γυρίσματα και φέρνει δικαίωση, ελευθερία, ευτυχία με αγαπημένα πρόσωπα που αποχωριστήκαμε.





--------------------------------------------------------------------------------------------------------------


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ακούστε το «Παραμυθόφωνο» από το κινητό σας χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ.

Ανοίξτε το Google Play και αναζητήστε μία από τις παρακάτω εφαρμογές podcast. Κατεβάστε αυτήν που σας ταιριάζει περισσότερο. Η πιο δημοφιλής είναι το Spotify και παρέχεται δωρεάν. Μπορείτε να αποθηκεύσετε τις ιστορίες από το «Παραμυθόφωνο» μέσα στην εφαρμογή και να τις ακούσετε οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε χωρίς να χρειάζεται σύνδεση στο ίντερνετ. Τα iPhone και iPad έχουν εγκατεστημένη εφαρμογή “Podcasts”. Μπορείτε να ψάξετε το «Παραμυθόφωνο» στο search, στο σύμβολο του μεγεθυντικού φακού. 

Το «Παραμυθόφωνο» μπορείτε να το ακούσετε στο κινητό σας από τις εφαρμογές



           

                  https://castbox.fm/channel/%ce%a0%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bc%cf%85%ce%b8%cf%8c%cf%86%cf%89%ce%bd%ce%bf-id2759139?country=us

Δημοφιλείς αναρτήσεις